ToP news from ICA Netherlands

NL ToP 1Open Workshop op 24 mei om 17:00

Op dinsdag 24 mei organiseren we weer een Open Workshop voor alle oud-deelnemers van ICA trainingen. Deze avond staat in het teken van ervaringen uitwisselen, lekker eten en kennismaken met een 5e ToP methodiek: de Wall of Wonder. We hopen dat je erbij bent en horen graag of je komt. Kosten: €25,- inclusief eten. Aanmelden kan via info@icanederland.nl.

NL ToP 2Deelnemer in actie: Annelies Esveld

“In februari volgde ik de ToP training van ICA en een week later heb ik de methodieken meteen in praktijk gebracht. Het was een groot succes. Juist de ORIB maakte de dag een ‘complete dag’ met van begin tot eind een echte structuur. Met mijn team heb ik vervolgens de Consensus Workshop gedaan. Mensen vonden het creatief, voelden zich uitgedaagd en er kwamen mooie dingen uit die we direct hebben omgezet in ACTIE! Ik kreeg complimenten en het ‘idee’ werd geopperd om dit ook aan andere teams aan te bieden (ik hoop via mij)! Dus, zit even helemaal in een goede FLOW en dat deel ik graag met jullie!”

Annelies Esveld, Begeleider Individueel Wonen Intensieve Begeleiding, Regio Nijmegen

ToP Training: 21 en 22 april 2016

We hebben weer een open ToP training gepland, zoals jullie weten waardevol voor projectmanagers, consultants en freelancers die zelfsturende teams en groepsbijeenkomsten begeleiden. Deelnemers maken niet alleen kennis met de kernbegrippen van faciliteren, maar leren ook concrete methodes uit de Technology of Participation (ToP). De training is praktisch, hands-on en biedt concrete handvatten om de methodes direct in de werksituatie toe te passen. Weet je mensen voor wie dit waardevol kan zijn? Fijn als je de uitnodiging doorstuurt!

Meer informatie

NL ToP 4Strategische planning Buurtbuik

Eind februari heeft ICA Nederland het prachtige initiatief Buurtbuik begeleid bij het bepalen van hun strategische richtingen voor de komende jaren. Buurtbuik biedt gratis maaltijden aan, gemaakt van overgebleven voedsel. Hiermee slaan zij meerdere vliegen in één klap: gratis maaltijden, meer ontmoetingen (minder eenzaamheid) en minder voedselverspilling. De strategische dag begon met de ToP Wall of Wonder, een terugblik op het begin van Buurtbuik tot nu toe. Vervolgens formuleerden we gezamenlijk een praktische visie, inventariseerden we de belangrijkste obstakels om dit te bereiken en bepaalden we de strategische richtingen voor Buurtbuik. Al met al een vruchtbare dag! Aanstaande zondag begeleiden we de groep in de volgende stap: het bepalen van de concrete acties per strategische richting.

Wil je ook begeleid worden in het ontwikkelen van een strategisch plan voor jouw organisatie of project, neem dan contact met ons op via info@icanederland.nl


This item was first published by ICA Netherlands on Facebook.